Kocijančič: Tehnički dijalog Beograda i Prištine u toku

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijančič: Tehnički dijalog Beograda i Prištine u toku

Dijalog Beograd-Priština je u toku na tehničkoj, stručnoj ravni s ciljem da se zakaže sledeći sastanak dijaloga na visokom nivou, izjavila je u Briselu portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič.

Predstavnica za štampu visoke predstavnice EU Federike Mogerini rekla je za agenciju Beta da "treba da se utvrdi datum" susreta najviših predstavnika Beograda i Prištine.

Kocijančič je time odgovorila na molbu Bete da iznese ocene EU o stanju u Dijalogu, imajući >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u vidu stavove visokih srpskih, ali i nekih međunarodnih zvaničnika da je došlo do ozbiljnog zastoja u pregovorima Beograd-Priština, zbog sukoba unutar političkog vođstva kosovskih Albanaca, kao i namere Prištine da formira vojsku.

"Naša ocena stanja dijaloga je otud jasno različita", podvukla je Maja Kocijančič.

To je bio odgovor i na izjave srpskog predsednika Aleksandra Vučića da je "Srbija u krajnje teškom položaju" zbog namere Prištine da formira vojsku i američkog zvaničnika Metjua Palmera da SAD "ohrabruju" Beograd i Prištinu da nađu održivo rešenje, dok je francuski ambasador preneo stav Pariza da Priština mora omogućiti formiranje Zajednice srpskih opština.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.