Ko ne nosi masku i rukavice platiće 4.000 rubalja

Izvor: B92, 10.Maj.2020, 13:50

Ko ne nosi masku i rukavice platiće 4.000 rubalja

Sankt Peterburg -- Novčana kazna za one koji u Sankt Peterburgu ne nose maske i rukavice na javnim mestima biće 4.000 rubalja, odnosno 54,5 dolara, objavio je TASS.

Od 12. maja upotreba sredstava za zaštitu respiratornog sistema i ruku biće obavezna u prodavnicama, u javnom prevozu i taksiju, kao i na ulici.

Gubernator gubernije Sankt Peterburg Aleksandar Beglov potpisao je naredbu kojom se važenje ograničenja i zabrana uvedenih usled pandemije korona virusa produžava do 31. maja.

Do danas je u Sankt Peterburgu potvrđeno 7.404 slučaja korona virusa. Oporavilo se 1.674 ljudi, a 53 je umrlo od posledica infekcije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.