Ko je Serž Lazarević, talac Al Kaide?

Izvor: 24sata, 18.Nov.2014, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je Serž Lazarević, talac Al Kaide?

Severnoafričko krilo Al Kaide objavilo je video snimak na kojem taoci, Francuz Serž Lazarević i Holanđanin Sjak Rijke, apeluju na vlade svojih zemalja da pregovaraju o njihovom oslobađanju iz zarobljeništva kod islamističkih fundamentalista.

Video snimak, objavljen na džihadističkom forumu, sastoji se iz dve scene, gde je svaki od talaca na različitoj lokaciji.

Prvo se pojavljuje Francuz Lazarević (navodno star 50 godina), koji je u Maliju otet pre skoro tri >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << godine. On na glavi nosi crni turban i sedi na sedištu u kolima.

- Veoma sam bolestan, bole me bubrezi i imam visok krvni pritisak... Strahujem da mi je život u opasnosti od francuske intervencije u Iraku. Molim vas gospodine predsedniče (Fransoa Oland) da sve učinite da budem oslobođen jer ste vi odgovorni za ono što će mi se dogoditi - rekao je Lazarević, koji je govor završio sa porukom upućenoj porodici.

Kancelarija francuskog predsednika je saopštila da se utvrđuje autentičnost ovog snimka.

U saopštenju se navodi da je Oland u kontaktu sa svim zemljama regiona i da koristi sve forme dijaloga u cilju oslobađanja taoca. Poslednji dokaz je da je Lazarević živ bio je junu.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.