Ko god vas je zeznuo za doprinose, tu je država da sredi

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko god vas je zeznuo za doprinose, tu je država da sredi

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin pozvao je sve radnike da iskoriste mogućnost koju im nudi država za povezivanje radnog staža.

- Oko 13.000 radnika kojima poslodavac nije uplaćivao doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje ima pravo, na osnovu uredbe vlade, da traži od države povezivanje radnog staža - rekao je Vulin novinarima u Kragujevcu.

Ministar je naveo da je do sada tu mogućnost iskoristilo svega 112 radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i uputio molbu radnicima da tu mogućnost do kraja godine iskoriste.

Prema njegovim rečima, potrebno je da se radnici obrate prvoj filijali PIO Fonda i donesu odgovarajuću dokumentaciju.

Naglašavajući da je reč o radnicima svih preduzeća koja su u portfoliju Agencije za privatizaciju, a nisu im uplaćivani doprinosi, Vulin je rekao da je uslov i da nisu tužili preduzeće ili da su odustali od tužbe.

- Nemojte da čekate da neko drugi to uradi, posle će biti kasno - poručio je Vulin radnicima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.