Ko će u novu vladu - Vulinu policija, Maji Gojković kultura? VIDEO

Izvor: B92, 19.Okt.2020, 20:38

Ko će u novu vladu - Vulinu policija, Maji Gojković kultura? VIDEO

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić održaće sutra konsultacije o sastavu svog kabineta sa predstavnicima koalicije SPS - JS i SPAS-a.

Dok javnost čeka imena, izvesno je da će u Nemanjinoj 11 biti dva nova resora - ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, ali i više ministarki.

Umesto 22, u sali za sednice Vlade Srbije biće 24 fotelje. Osim u premijerskoj, još ne znamo ko će u kojoj sedeti, ali sudeći prema najavama, polovina je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezervisana za žene. To znači da bi, umesto dosadašnjih pet, moglo da ih bude čak 12.

U igri su, prema medijskim nagađanjima, dosadašnje ministarke Zorana Mihajlović i Nela Kuburović, ali i funkcionerke naprednjaka Marija Obradović, Irena Vujović, Maja Gojković. Kao kandidatkinja za resor evropskih integracija pominjala se Suzana Grubješić, koja je 2012. bila potpredsednica vlade zadužena za pregovore s Briselom. U vladi je “viđena” i zamenica direktorke Batuta Darija Kisić Tepavčević.

Još nije doneta definitivna odluka da li će dosadašnja predsednica Skupštine Maja Gojković preuzeti kulturu ili možda neki drugi resor, navode mediji.

Za sutra u osam sati Brnabićeva je zakazala konsultacije sa liderima SPS i JS, Ivicom Dačićem i Draganom Markovićem Palmom, a sat kasnije uslediće i razgovor sa predsednikom SPAS Aleksandrom Šapićem. Kako navode "Nvosti" najveće je vaganje oko resora sile,

U političko-bezbednosnim krugovima se spekuliše da bi tu moglo da bude najvećih iznenađenja, odnosno rokada ministara. Prema njihovom pisanju, šef u resoru odbrane Aleksandar Vulin više neće biti na toj funkciji. Njega bi trebalo da zameni Nebojša Stefanović. Iako se spekulisalo da bi Ministarstvo unutrašnjih poslova mogao bi da preuzme direktor BIA Bratislav Gašić prema njihovim saznanjima -- on neće menjati adresu.

Kao najrealnija opcija se navodi da Stefanović i Vulin "zamene" mesta, odnosno da Vulin preuzme policiju.

Opširnije u video-prilogu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.