Izvor: Southeast European Times, 09.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ključna odluka o direktnim razgovorima o Kipru biće doneta 25. jula

09/07/2008

NIKOZIJA, Kipar -- Lideri kiparskih Grka i kiparskih Turaka odlučiće 25. jula da li da pređu na direktne razgovore o ponovnom ujedinjenju, izjavio je predsednik kiparskih Grka Demetris Kristofijas u utorak (8. jula) na konferenciji za novinare u Nikoziji. Na sastanku koji će biti održan krajem ovog meseca, Kristofijas i njegov kolega lider kiparskih Turaka Mehmet Ali Talat uradiće konačnu procenu o radu timova za pripremu razgovora. Obe strane podržavaju federaciju dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << zajednice koju bi činile dve zone, ali još uvek postoje neslaganja oko uprave, suvereniteta, imovine i drugih pitanja.

Kristofijas se u utorak sastao sa komesarom Saveta Evrope (SE) za ljudska prava Tomasom Hamarbergom, koji je takođe planirao da se sastane sa Talatom i predstavnicima nekoliko nevladinih organizacija. (Zaman - 09/07/08, Hurijet, Famagusta Gazete, novinska agencija Anadolu, ANA-MPA In.news, CNA, Filelefteros, Politis - 08/07/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.