Klizišta ugrozila Jasikovicu i Bučje

Izvor: Objava, 07.Mar.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizišta ugrozila Jasikovicu i Bučje



- Клизишта угрозила Јасиковицу и Бучје -

ТРСТЕНИК - Обилна киша и снег поново су активирала клизишта на територији општине Трстеник. Током ноћи дежурне екипе Дирекција за планирање и изградњу ЈП Трстеник рашчишћавале су путне правце који су били у прекиду због дебала и грања која је наносила вода на путеве а од јутрос су у прекиду три путна правца према селима Јасиковица, Бучје и Орловац због активирања клизишта.
“Тренутно су најугроженија села Јасиковица и Бучје до којих мештани тренутно долазе алтернативним сеоским путним правцима јер је у прекиду некатегорисани општински путни правац на потесу “Дреновац” као и путни правац код места Левићи. Грађевинска инспекција је издала хитно решење за исељавање две породице из Јасиковице чије су куће озбиљно угрожене због активирања клизишта у овом селу. Тренутно су све екипе на терену и прате ситуацију како у Јасиковици тако и месту Орловац код Милутовца где је такође пут у прекиду и до којег се не може доћи аутомобилима.
Наше службе су упутиле хитан ванредни извештај Министарву за ванредне ситуације као и Републиком штабу за ванредне ситуације од којих очекујемо упутства а наше екипе на терену активно прате дешавања.” - изјавио је председник општине Трстеник, Мирослав Алексић
Према речима мештана Јасиковице, село које има око 200 домаћинстава је озбиљно угрожено јер се сваке године активира по неко ново клизиште које угрожава живот у овом селу.
“Очекујемо и извештај грађевинске инспекције која је на терену у месту Орловац и након тога ћемо бити у могућности да дамо додатне информације” - закључио је Алексић.
Драган Ивановић