Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jun.2016, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klinton povećala prednost u odnosu na Trampa

NJUJORK - Dvije nove ankete pokazuju da raste prednost vjerovatnog predsjedničkog kandidata Demokratske stranke Hilari Klinton u odnosu na njenog republikanskog rivala Donalda Trampa.

Prema istraživanju javnog mnjenja dnevnika "Vašington post" i "Ej-Bi-Si njuz", podrška Trampu je naglo pala posljednjih nedjelja, zbog čega Klintonova na nacionalnom nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ima vođstvo od 51 prema 39 odsto, prenosi "Glas Amerike".

Prije samo mjesec dana, anketa istih medija pokazivala je da je Tramp u prednosti, 46 prema 44 odsto.

U drugoj anketi, koju sproveo dnevni list "Volstrit žurnal" i "En-Bi-Si njuz", Hilari Klinton ima prednost od 46 prema 41 odsto, što je rast od dva odsto u odnosu na prošli mjesec.

Presjek nekoliko nedavnih anketa pokazuje da bivša državna sekretarka vodi za više od šest odsto, nakon što se prošli mjesec vodila izjednačena trka.

Istraživanja su sprovedena poslije niza kontroverzi u koje je bio umješan republikanski kandidat, ukljućujući njegov verbalni napad na sudiju meksičkog porijekla koji je rođen u Americi.

"Vašington post" je naveo da anketa pokazuje da dvije trećine Amerikanaca smatra da Tramp nije kvalifikovan da bude predsjednik, dok je oko polovine zabrinuto u pogledu Hilari Klinton na položaju predsjednika.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.