Klimatske promene: Poslednji je trenutak za spas planete, kažu naučnici

Izvor: Danas, 08.Okt.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klimatske promene: Poslednji je trenutak za spas planete, kažu naučnici

Getty ImagesCilj – zadržati globalni porast temperature ispod 1,5 stepen Poslednji je trenutak za spas planete, navode naučnici u najopširnijem upozorenju do sada o rizicima globalnog zagrevanja. Nakon tri godine istraživanja i nedelju dana razgovora naučnika i svetskih zvaničnika na sastanku u Južnoj Koreji, Međuvladin panel o klimatskim promenama (IPCC) objavio je specijalni izveštaj o […] Članak Klimatske promene: Poslednji je trenutak za spas planete, kažu naučnici se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropa da pojača klimatsku akciju: nedvosmisleni dokazi naučnika o potrebi da se globalni ...

Izvor: EurActiv Srbija, 08.Okt.2018

Samo dan pre sastanka evropskih ministara životne sredine, na kojem se očekuje usvajanje pozicije Evropske unije za predstojeći klimatski samit Ujedinjenih nacija (COP24), vodeći naučnici sveta predstavili su čvrste naučne dokaze potrebe da se porast temperatura ograniči na 1,5 stepeni Celzijusa....

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.