Izvor: Blic, 04.Avg.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarovićeva čestitala godišnjicu "Oluje": To je kruna istorijske borbe za slobodu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović čestitala je hrvatskim državljanima 21. godišnjicu vojno-policijske akcije "Oluja" koja se u toj državi obeležava kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, porukom da je ta akcija "kruna istorijske borbe za slobodu".

- Domovinski rat je osnov naše države, a "Oluja" kruna naše istorijske borbe za slobodu. Ponosni na svoju pobedu i na sva dosadašnja ostvarenja i uspehe, proslavimo radosno naš državni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << blagdan, sa zahvalnošću svima koji su podneli žrtvu života i zdravlja za ostvarenu neovisnost i s verom da ćemo u domoljubnom zajedništvu ostvariti željene ciljeve za našu budućnost - poručila je Grabar Kitarović, prenela je Hina.

Pročitajte još

Centralna svečanost obeležavanja 21. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" biće održana sutra u Kninu, ali još nema najava ko će joj prisustvovati od predstavnika državnog vrha.

Godišnjica vojno-policijske akcije "Oluja" se sa različitim emocijama obeležava u Hrvatskoj i Srbiji i dok zvanični Zagreb taj dan slavi, za Beograd je to Dan sećanja na poginule i prognane Srbe.

Vojno-policijska akcija "Oluja" je trajala od 4. do 9. avgusta kada je iz Hrvatske proterano, prema različitim izvorima, između više o 200.000 000 Srba, više od 1.200 njih je poginulo, a gotovo 900 se i danas vodi kao nestalo.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kolinda: Čestitam vam "Oluju", to je kruna naše borbe

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2016

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović čestitala je hrvatskim državljanima 21. godišnjicu vojno-policijske akcije "Oluja"...Akcija Oluja se u toj državi obilježava kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, porukom da je ta akcija "kruna istorijske borbe za slobodu"..."Domovinski...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.