Kisindžeru preti hapšenje pred sastanak Bilderberga

Izvor: AlternativneVesti.com, 08.Jun.2011, 05:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kisindžeru preti hapšenje pred sastanak Bilderberga

Henri Kisindžer, nekadašnji američki državni sekretar i redovni član Bilderberg grupe, mogao bi da bude uhapšen u Švajcarskoj, gde ova organizacija sutra održava godišnji sastanak. Ovakav scenario je izvestan jedino pod uslovom da švajcarske vlasti ozbiljno shvate zahtev funkcionera Švajcarske narodne partije Dominika Betiga, koji je zatražio da Kisindžer bude uhapšen i da mu se sudi za ratne zločine. Ovaj političar je zatražio od švajcarske policije da uhapsi i bivšeg >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << američkog predsednika Džordža Buša, kao i aktuelnog predsednika Frnacuske Nikolu Sarkozija, koji bi, prema njegovom mišljenju, takođe trebalo da odgovaraju za počinjene ratne zločine.
Međutim, koliko je poznato, njih dvojica ove godine nisu pozvani na sastanak Bilderberga, dok je učešće Kisindžera na skupu u Sent Moricu gotovo izvesno. Zbog toga je Betig zatražio njegovo privođenje pravdi, gde bi mu se sudilo za ratne zločine koje je njegova administracija počinila u Bangladešu, Čileu, na Kipru i na Istočnom Timoru.
Pored toga, Kisindžer bi trebalo da odgovara i što je naložio bombardovanje civila u vijetnamskim selima tokom američke okupacije ove zemlje.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.