Kisić i Đerlek u poseti rumskom Gerontološkom centru: Sledimo primer odgovornosti naših starijih sugrađana

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 11:06

Kisić i Đerlek u poseti rumskom Gerontološkom centru: Sledimo primer odgovornosti naših starijih sugrađana

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna Darija Kisić Tepavčević i državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Ðerlek, danas su u Rumi obišli Gerontološki centar

Prilikom posete ministarka i državni sekretar su korisnicima uručili poklon - pakete vitamina za jačanje imunog sistema

- Od početka epidemije, upravo oni su se pokazali kao najodgovorniji u toj borbi i zato ih nećemo zaboraviti - kazala je Kisić Tepavčević.

U rumskom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gerontološkom centru boravi skoro 260 lica, iako je kapacitet nešto veći.

- Oko milion i 51.000 lica starijih od 65 godina, na teritoriji Republike Srbije, vakcinisano je protiv korona virusa. Pitaćete se zašto sad penzionerima pomažemo, a to je odgovor. Pokazali su disciplinu i razumevanje, a smatramo da ako budu na adekvatan način jačali imunitet, naučno je i dokazano da se to postiže vitaminima, biće otporniji - rekao je državni sekretar Mirsad Ðerlek.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.