Kisić Tepavčević i radna grupa o izmenama Zakona o socijalnoj zaštiti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2021, 15:12

Kisić Tepavčević i radna grupa o izmenama Zakona o socijalnoj zaštiti

Prvi sastanak Radne grupe za izradu nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti održan je danas u Palati Srbija, a ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević poručila je da je cilj da se otkloni zavisnost građana od socijalnih službi.

Ona je rekla da je resorno ministarstvo podrška takvoj kategoriji građana i da oni treba da znaju da nisu sami.

"Treba da radimo da im socijalna zaštita ne bude potrebna", istakla je Kisić Tepavčević. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Aktuelni Zakon o socijalnoj zaštiti usvojen je 2011. godine, a tokom desetogodišnje implementacije uočene su neke nedoslednosti, kaže Kisić, ali i dodaje da je vremenom uveden veći broj različitih pružalaca usluga.

"Omogućeno je da pored javnih organizacija koje su jedine pružale usluge socijalne zaštite, pružaoci usluga postanu i organizacije iz privatnog, odnosno nevladinog sektora", kaže Kisić.

Ona je naglasila da se neće dopustiti da bilo ko izgubi pravo na bolje uslove za život, dodajući da se radi i na zapošljavanju tih ljudi.

"Sigurna sam da ćemo zajedničkim zalaganjem, razmenom ideja i predloga u narednom periodu doći do najoptimalnijeg rešenja koji će Zakon o socijalnoj zaštiti učiniti modernim, savremenim, ali i efikasnim", zaključila je ministarka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NA REDU IZMENE ZAKONA: "Hoćemo da otklonimo zavisnost građana od socijalnih službi" 

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021

Aktuelni Zakon o socijalnoj zaštiti usvojen je 2011. godine..Prvi sastanak Radne grupe za izradu nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti održan je danas u Palati Srbija, a ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević poručila je da je cilj da se otkloni zavisnost građana...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.