Kirbi napao brazilskog predsednika: Kao papagaj, samo ponavlja rusku i kinesku propagandu

Izvor: B92, 18.Apr.2023, 18:30

Kirbi napao brazilskog predsednika: "Kao papagaj, samo ponavlja rusku i kinesku propagandu"

Predsednik Brazila Luis Inasio Lula da Silva ''poput papagaja koristi rusku i kinesku propagandu''.

Ovo je danas rekao portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

Kirbi je rekao da su Lulini komentari "jednostavno pogrešni" i da su promašili cilj "sugerišući da SAD i Evropa nekako nisu zainteresovane za mir, ili da delimo odgovornost za rat".

Lula je nakon posete Kini i razgovora s predsednikom te zemlje Si Đinpingom tokom vikenda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio da SAD treba da počnu da razgovaraju o miru u Ukrajini, kao i da SAD treba da prestanu da ''podstiču rat'', podseća Bi-Bi-Si.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je tokom svoje posete Brazilu u ponedeljak istakao da je Moskva zahvalna Brazilu na ''jasnom razumevanju'' aktuelne situacije.

''Hvala našim brazilskim prijateljima na njihovoj želji da doprinesu pronalaženju načina da se ova situacija reši'', rekao je Lavrov.

Brazil se nije pridružio zapadnim zemljama u uvođenju sankcija Rusiji i odbio je zahteve za isporuku municije Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kirbi: Lula poput pagaja ponavlja rusku i kinesku propagandu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023

Predsednik Brazila Luis Inasio Lula da Silva ''poput papagaja koristi rusku i kinesku propagandu'', rekao je danas portparol američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi...Kirbi je rekao da su Lulini komentari "jednostavno pogrešni" i da su promašili cilj "sugerišući da SAD i Evropa nekako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.