Kinezi zainteresovani za investicije u oblasti rudarstva i puteva

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi zainteresovani za investicije u oblasti rudarstva i puteva

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić istakao je danas, u razgovoru sa delegacijom vodeće kineske kompanije za izgradnju energetskih i infrastrukturnih objekata CGGC (China Gezhouba Group Corporation), da je Srpska otvorena za nove investicije, te da se može ostvariti dobra saradnja sa ovom kineskom kompanijom.

Tokom sastanka koji je održan danas u Banjaluci, Đokić je upoznao predstavnike kineske kompanije o projektima koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << trenutno realizuju i planovima razvoja energetskog sektora u Republici Srpskoj.

"Srpska je otvorena za nove investicije, a posebno smo zainteresovani za model javno-privatnog partnerstva u kojem bi `Elektroprivreda Republike Srpske` bila nosilac razvojnih projekata", istakao je Đokić.

Iz Ministarstva industrije, energetike i rudarstva saopšteno je i da je Đokić u ime Vlade Republike Srpske zahvalio predstavnicima CGGC na spremnosti da podrže investicije u Srpskoj.

Generalni menadžer kompanije CGGC Čen Ksiangdong naveo je da je ova kineska kompanija, osim energetskih projekata, zainteresovana i za investicije u oblasti rudarstva i saobraćajne infrastrukture.

Kineska kompanija CGGC nalazi se među 250 najboljih u svijetu, a u proteklih 45 godina uradila je više od 4.000 energetskih projekata, među kojima je i najveća hidrocentrala na svijetu "Tri klisure".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.