Kinez na biciklu obilazi Evropu, stigao u Bijeljinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2022, 00:09

Kinez na biciklu obilazi Evropu, stigao u Bijeljinu

Pre deset meseci 34-godišnji Kinez Ču Hao krenuo je da obilazi Evropu, a na svom proputovanju kroz Balkan biciklom, stigao je i u Bijeljinu u Republici Srpskoj.

Ovaj mladić već 11 godina živi i radi u Kineskom kulturnom centru u Minsku, a zbog ličnog razvoja krenuo na jednogodišnje proputovanje Evropom, prenosi ATV.

Interesantno je da je za prevozno sredstvo izabrao bicikl, a Hao ističe da je njegov hobi i fotografisanje.

"Na početku sam putovao samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << autobusom, ponekad i peške prošle godine, jer je moje putovanje počelo prošle godine u aprilu. Krenuo sam iz Belorusije, prvo sam posetio susedne zemlje Ukrajinu, Jermeniju, Rusiju, a onda sam došao na Balkan. Moj hobi je fotografisanje. Ako negde krenete peške onda je teško, ali ako koristite autobus, tramvaj, bicikl, onda je divno", izjavio je Hao.

Iako je planirao da u Bijeljini ostane dva do tri dana, ljubaznost Semberaca na koju je naišao, promenila mu je planove, i odlučio je da produži svoj boravak.

Bijeljinu je izabrao kao raskrsnicu puteva odakle može da ide u druge zemlje, a kaže da je oduševljen gostoljubivošću ljudi u Srbiji i Republici Srpskoj.

U Bijeljini će biti još nekoliko dana, odakle nastavlja ka novoj destinaciji - Banjaluci, poručio je Hao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.