Kineski radnici na pruzi Beograd-Budimpešta ostali u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski radnici na pruzi Beograd-Budimpešta ostali u Srbiji

Direktor Kineskih železnica-Ogranak Srbija, Hu Sjaojung, rekao je da epidemija koronavirusa ne utiče na projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta u Srbiji.

Kinezi koji će se naknadno priključiti projektu, pridržavaju se propisa kineske vlade i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, rekao je Hu za RTS.

"Zahvaljujem se srpskoj vladi i srpskom narodu na njihovoj solidarnosti i podršci Kini u borbi protiv ove epidemije, kao i na njihovoj brizi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pomoći ljudima Hubeja. Nakon izbijanja epidemije, kineska vlada je preduzela odlučne mere kako bi suzbila širenje epidemije i organizovala medicinske spasilačke službe i raspoložive resurse za borbu protiv epidemije", rekao je Hu.

Prema njegovim rečima, tokom trajanja proslave Lunarne Nove godine, kako bi se osiguralo da to ne utiče na rok za projekat modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta u Srbiji, svi zaposleni u kineskom železničkom građevinskom timu odrekli su se odlaska u zemlju i susreta sa svojim porodicama.

"Odlučili su da ostanu na prvoj liniji izgradnje, grabeći napred i hvatajući se u koštac sa izgradnjom novih delova projekta, tako da se dalja izgradnja nastavlja prema ubrzanom rasporedu. Zbog unapred planiranog rasporeda ljudskih resursa, veliki broj kineskih radnika već je bio u Srbiji na gradilištima pre izbijanja epidemije, tako da epidemija nije imala mnogo uticaja na osoblje", rekao je Hu.

Na taj način, kako kaže, pokazuju odgovornost ne samo prema zdravlju kineskih radnika, već i prema građanima Srbije i sveta.

"Da bismo garantovali kvalitet i rok izgradnje projekta srpske železnice, uveli smo grupu kineskih kvalifikovanih i stručnih radnika koji imaju iskustva u izgradnji brze pruge", navodi direktor Kineskih železnica-Ogranak Srbija.

Nastoje, kako kaže, da promovišu lokalni ekonomski razvoj i trude se da angažuju srpske podizvođače i dobavljače koji će pružati svoje usluge.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.