Kineski energetski džin stiže u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski energetski džin stiže u Srbiju

Korporacija Longjuan Pauer Grup (Longyuan Power Group Corporation), najveći investitor u vetroparkove u Aziji, namerava da proširi poslovanje po svetu, a u planu su projekti u Srbiji, Poljskoj, Kazahstanu, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Predsednik Longjuan Pauer Grupe, Li Enji, izjavio je da su novi projekti u inostranstvu u "ranoj fazi razvoja", da se odnose na zemlje obuhvaćene kineskom inicijativom "Pojas i Put", te da je u planu ulaganje i u Srbiju, prenosi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << današnjem broju Egzekjutiv Njuzleter (Executive Newsletter).

"Fokusirani smo na zemlje koje su geopolitički stabilne, imaju zdrav regulatorni okvir i dobro uspostavljenu tržišnu ekonomiju", dodao je on.

Ova kineska korporacija je, inače, objavila početkom nedelje da je neto profit u prošloj godini iznosio 608 miliona dolara, što je rast od 8,4 odsto.

Kompanija, koja je deo najvećeg proizvođača struje na svetu, kineskog konglomerata Čajna Enerdži Investment (China Energy Investment Corporation), osim u Kini, poseduje vetroparkove i u Kanadi i Južnoj Africi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kineski džin stiže u Srbiju: Najveći investitor...

Izvor: B92, 14.Mar.2018

Korporacija Longjuan pauer grup, najveći investitor u vetroparkove u Aziji, namerava da proširi poslovanje po svetu, a u planu su projekti u Srbiji. Kinezi planiraju i proširenje u Poljskoj, Kazahstanu, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Držvama.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.