Kineski Longyuan Power Group planira projekte i u Srbiji

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Mar.2018, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski Longyuan Power Group planira projekte i u Srbiji

BEOGRAD -  Korporacija Longyuan Power Group, najveći investitor u vetroparkove u Aziji, namerava da proširi poslovanje po svetu, a u planu su projekti u Srbiji.

Kinezi planiraju i proširenje u Poljskoj, Kazahstanu, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Držvama.

Predsednik Longyuan Power Group, Li Enji, izjavio je da su novi projekti u inostranstvu u "ranoj fazi razvoja", da se odnose na zemlje obuhvaćene kineskom inicijativom "Pojas i Put", te da je u planu ulaganje i >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u Srbiju, prenosi u današnjem broju Executive Newsletter.

"Fokusirani smo na zemlje koje su geopolitički stabilne, imaju zdrav regulatorni okvir i dobro uspostavljenu tržišnu ekonomiju", dodao je on.

Ova kineska korporacija je, inače, objavila početkom nedelje da je neto profit u prošloj godini iznosio 608 miliona dolara, što je rast od 8,4 odsto.

Kompanija, koja je deo najvećeg proizvođača struje na svetu, kineskog konglomerata China Energy Investment Corporation, osim u Kini, poseduje vetroparkove i u Kanadi i Južnoj Africi.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.