Kineski CBRC spreman za Fruškogorski koridor i druge projekte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 13:36

Kineski CBRC spreman za Fruškogorski koridor i druge projekte

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa Džang Sjaojuenom direktorom kompanije CRBC koja u Srbiji realizuje nekoliko važnih projekata čija je procenjena vrednost veća od sedam milijardi evra.

Tema sastanka bili su aktuelni i budući projekti na kojima ta kineska kompanija radi u Srbiji.

"Pored izgradnje auto-puta od Preljine do Požege, koja je u toku, za nas je veoma važna izgradnja Fruškogorskog koridora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izrada projektno-tehničke dokumentacije za deonicu od Požege do Duge poljane, kao i izgradnja brze pruge Beograd-Niš i Niš-Preševo", rekla je ministarka.

Mihajlović je podsetila da sa tom kineskom kompanijom srpske institucije imaju odličnu saradnju i uspešno završene projekte te da veruje da će saradnja i na budućim zadacima biti dobra.

Džang Sjaojuen je izrazio zadovoljstvo zbog novih zajedničkih projekata i ciljeva i zahvalio potpredsednici Vlade i timu Ministarstva na podršci.

"Uprkos epidemiji, svi smo uradili veliki posao do sada. Raduje nas nastavak saradnje i na novim, za Srbiju značajnim projektima. Pripremamo dokumentaciju za deonicu auto-puta od Požege do Duge poljane, spremni smo za Fruškogorski koridor, ali i za dalje razgovore kada je u pitanju rekonstrukcija brze pruge", rekao je on.

Sastanku su prisustvovali direktori "Infrastruktura železnice Srbije" i Instituta za puteve, izvršni direktor "Puteva Srbije", predstavnici Saobraćajnog instituta CIP, kao i predstavnik kineske ambasade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović: Vrednost zajedničkih infrastrukturnih projekata sa Kinom veća od sedam milijardi evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2020

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je u razgovoru sa direktorom kineske kompanije CRBC u Srbiji, Džang Sjaojuenom rekla da je vrednost zajedničkih projekata Srbije i Kine veća od sedam milijardi evra..."Pored izgradnje auto-puta od Preljine do Požege,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.