Kim završio posetu Rusiji: Dobio pancir i dronove kamikaze na poklon VIDEO

Izvor: B92, 17.Sep.2023, 10:44

Kim završio posetu Rusiji: Dobio pancir i dronove kamikaze na poklon VIDEO

Lider Severne Koreje Kim Džong Un završio je višednevnu posetu Rusiji.

Poslednjeg dana posete dobio je na poklon od gubernatora Primorskog kraja (Daleki istok Rusije) Olega Kožemjaka pancir i komplet dronova, proizvedenih u regionu.

"Gubernator (Primorja Oleg Kožemjako) poklonio je Kim Džong Unu komplet oklopne zaštite za jurišne operacije. U pitanju je pancir sa zaštitnim zonama za grudi, ramena, grlo i prepone, i mnogo je lakši od svojih pandana. Napravljen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je proizveden u Primorskom kraju", saopštila je pres-služba Vlade regiona.

Lider Severne Koreje dobio je na poklon pet dronova-kamikaza i izviđački dron tipa "Geranj-25" sa funkcijom vertikalnog poletanja. Ovi dronovi se takođe proizvode u Primorju. Pored toga, uvaženom gostu je uručen komplet specijalne odeće koja je nevidljiva za termovozore.

Tokom posete Primorskom kraju, Kim Džong Un je boravio na aerodrom Knjeviči, gde ga je dočekao ministar odbrane Sergej Šojgu. Predstavljeni su mu savremeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, ruski raketni sistem "Kindžal", kojim je naoružan avion MiG-31I.

Severnokorejki lider je posetio fregatu Pacifičke flote "Maršal Šapošnjikov" u zalivu Uliks. U subotu je gledao i balet "Uspavana lepotica" na Primorskoj sceni Marijinskog teatra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kim dobio dronove i pancir na poklon, a u Rusiji je uživao i u baletu

Izvor: 24sedam.rs, 17.Sep.2023

Gubernator je poklonio Kim Džong Unu komplet oklopne zaštite za jurišne operacije

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.