Kim i Putin i odmah na Sojuz VIDEO

Izvor: B92, 13.Sep.2023, 07:22

Kim i Putin i odmah na "Sojuz" VIDEO

Lider Severne Koreje Kim Džong-Un stigao je jutros vozom na železničku stanicu kosmodroma Vostočni, u ruskoj Amurskoj oblasti, gde ga je dočekao Putin.

Ruski predsednik i lider Severne Koreje na početku susreta pregledali su lansirni kompleks kosmičkog raketnog sistema Sojuz-2.

Do Kimovog vagona dovezen je mostić sa crvenim tepihom, a sa obe strane stajala je počasna garda Istočnog vojnog okruga sa zastavama dve zemlje, prenele su RIA Novosti.

Kim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prošao pored počasne garde i ušao u ličnu limuzinu, nakon čega se severnokorejska delegacija uputila na sastanak sa ruskim kolegama.

Kim boravi u poseti Rusiji na poziv Putina, s kojim danas ima bilateralni sastanak.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je rekao da će Kim i Putin razgovarati o bilateralnoj saradnji, uključujući trgovinsko-ekonomske veze i kulturnu razmenu, kao i o situaciji u regionu i svetu.

Severnokorejski lider Kim Džong-Un veruje da njegova sadašnja poseta Rusiji, prva u četiri godine, pokazuje važnost strateških odnosa između Rusije i Severne Koreje, javila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

Kim je u utorak stigao u stanicu Hasan u ruskom Dalekoistočnom Primorju gde su ga dočekali ruski zvaničnici, uključujuci i ruskog ministra prirodnih resursa Aleksandra Kozlova.

Kim je istakao da je njegova poseta jasno pokazala ozbiljan stav vladajuće stranke i vlade Severne Koreje.

Prema KCNA, cilj posete severnokorejskog lidera Rusiji je da se unaprede prijateljski odnosi dve zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.