Kim Džong Un davao savete o vežbanju u teretani u Pjong Jangu

Izvor: Blic, 10.Sep.2012, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Un davao savete o vežbanju u teretani u Pjong Jangu

Punački maldi lider severne Koreje Kim Džong Un obišao je najmoderniju, novoizgrađenu teretanu u Pjong Jangu, i tom prilikom je osoblju na licu mesta davao “korisne” savete o vežbanju.

Trospratni centar za rekreaciju, u čijem sastavu se nalazi i teretana o kojoj je reč, jedan je od objekata u elitnoj ulici Tongi, u kojoj u poslednje vreme niču savremene stambene zgrade, prodavnice, pozorišta, škole i bolnice, namenjeni eliti tamošnjeg režima.

Severnokorejski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mediji preneli su slike svog lidera kako, u karakterističnom vrećastom odelu kakva je nosio Mao, u pratnji glamurozne novopečene supruge Ri Sol-ju obilazi centar za rekreaciju, izgrađen “po njegovoj ličnoj direktivi i planu”, uz napomenu da “uvek vodi veliku brigu o unapređivanju narodnog zdravlja i životnog standarda”.

Ako “vežbaju i leče se u ovom kompleksu”, objasnio je Kim, koji u novije vreme često obilazi industrijske i javne objekte, u želji da se poakže kao brižan i dobronameran lider, funkcioneri i javni službenici koji po ceo dana rade u zatvorenom prostoru “moći će da se u dobrom zdravlju posvete revolucionarnom radu”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.