Kikindski Jazz & Blues festival i dalje popularan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2017, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kikindski Jazz & Blues festival i dalje popularan

Kikinda je od 17. do 19. novembra domaćin Jazz & Blues festivala, koji organizuje Udruženje "Fan ton Music" U proteklih 16 godina, publika je imala priliku da uživa u koncertima zvučnih imena džeza i bluza, ali i da otkrije sjajne muzičare iz manje afirmisanih bendova. Iako uz nešto više poteškoća, kikindski Festival nastavlja lepu muzičku tradiciju.

Prvo festivalsko veče 16. kikindskog Džez i bluz festivala rezervisano je za ljubitelje bluza. U prostoru kluba Pab >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << publiku očekuje vojvođanski bluz miks, odnosno nastupi bendova iz Kikinde, Novog Kneževca i Sremske Mitrovice. U subotu, 18. novembra, u Sali kikindskog Narodnog pozorišta džez veče otvoriće mladi kikindski muzičari, što je svojevrsni doprinos Festivala u promociji mladih talenata.

„Džez veče nastavljamo nastupom benda Istanbul Night, koji čine muzičari iz Zrenjanina i Kikinde. Potom sledi za publiku uvek posebno zanimljiv nastup Vasila Hadžimanova i Benda. To je inače treće gostovanje Vasila Hadžimanova na kikindskom Festivalu. U nedelju, 19. novembra, završno veče Festivala organizujemo u Mokrinu, tačnije na imanju Mokrin House. U okviru naše saradnje i promocije petrovačkog Džez festa, gosti treće festivalske večeri su članovi trija Enes Tahirović koji nam dolaze iz Crne Gore.", kaže Dragan Vlajnić, direktor Festivala i napominje da je ovogodišnja manifestacija organizovana uz mnogo poteškoća i bez prave podrške. Većina muzičara odrekla se honorara, pa će zahvaljujući i tom gestu Festivala ipak biti.

Tokom tri festivalske večeri, na tri različite lokacije, ljubitelji džeza i bluza na severu Banata neće ostati uskraćeni za zanimljiv muzički događaj koji je postao tradicija. Od buduće podrške svakako zavisi da li će tradicija biti nastavljena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.