Kfor vežba na severu Kosova

Izvor: Mondo, 27.Nov.2018, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor vežba na severu Kosova

Portparol KFOR Vinćenco Graso izjavio je za Tanjug da su vežbe najavljene za naredne dane na severu Kosova, već otpočele i dodao da tu nema nikakve vojne aktivnosti, već da je cilj KFOR da bude "vidljiviji".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Vežbe su već u toku, ali to nije nikakva posebna ili vojna aktivnost, radi se o pokretima naših vozila, patrolama, da budemo vidljiviji. Dakle, nema vojne aktivnosti, ovo nisu vežbe poput onih kakve ste imali u Srbiji", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao je Graso.

Vežbe su najavljene na zvaničnoj stranici KFOR-a na Facebooku.

"Trupe KFOR će krenuti i rasporediti se duž glavnih puteva u skladu sa mandatom po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN. Ovo je normalna aktivnost, koja nema veze sa bilo kakvom posebnom pretnjom ili zabrinutošću. Situacija je pod kontrolom i KFOR nastavlja sa zaštitom svih građana na Kosovu, kao što je to radio od 1999. godine", piše u postu KFOR na ovoj društvenoj mreži.

Gradonačelnici sa severa KiM podnose ostavke?

Tenzije na Kosovu i Metohiji su porasle nakon što je Priština povećala 100 odsto takse za robu iz Srbije. Samo nekoliko dana kasnije pripadnici ROSU upali na sever Kosova i uhapsili četvoricu Srba, zbog kako je rečenom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

SVE O KRIZI NA KOSOVU: Upad ROSU u Mitrovicu!
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.