Keš odlazi u istoriju

Izvor: AlternativneVesti.com, 11.Jul.2011, 03:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keš odlazi u istoriju

Amerikanci sve manje koriste gotovinski novac, dajući prednost bezgotovinskom, zbog čega je savezno ministarstvo finansija prvi put za poslednjih 30 godina odlučilo da smanji štampanje novčanica od pet i 10 dolara, objavio je list „Njujork tajms”. Prema mišljenju stručnjaka, već sada se može govoriti o početku kraja gotovinskog novca u Sjedinjenim Američkim Državama, s obzirom na to da je uz pomoć papirnih novčanica nemoguće platiti robu u onlajn prodavnicama ili kupiti nešto u avionu.
Oko 36 odsto vožnji taksijem u Njujorku plaća se bankovnim karticama, dok većina restorana na Menhetnu ima naznaku na menijima „Primamo samo kartice”, navedeno je u članku.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.