Kerber, Haron i Neron, šta je sledeće? Srbijo, spremi se... VIDEO

Izvor: B92, 18.Avg.2023, 19:40

Kerber, Haron i Neron, šta je sledeće? Srbijo, spremi se... VIDEO

Toplotni talasi Kerber, Haron i Neron nisu zaobišli Srbiju, ali nepodnošljivim temperaturama nije kraj i sprema nam se novi vreli talas.

Šta nas očekuje u drugoj polovini avgusta kada su temperature u pitanju? A kakav će biti septembar? Na ova pitanja odgovorio je meteorolog Slobodan Sovilj za TV Prva.

"Ulazimo u najtopliji deo meseca, ali neće ovaj period biti topao kao jul, kada su bile znatno više temperature. Ono što možemo očekivati su maksimalne vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 33 stepena, do kraja vikenda, dok bi tokom sledeće nedelje dnevni maksimumi dostigli između 32 i 36 stepeni. Zbog toga će na snazi biti žuti i narandžasti meteo-alarm", rekao je Sovilj.

"Kada su padavine u pitanju danas i sutra će u zapadnoj polovini zemlje biti povremenih pljuskova sa grmljavinom, dok će na istoku i jugoistoku da se zadrži pretežno suvo vreme", najavio je meteolorog i dodao da će tokom sledeće sedmice biti suvo vreme, ali biće uslova za lokalne pljuskove samo u planinskim predelima.

A kakvo nas vreme očekuje u septembru možete pogledati u video snimku u nastavku teksta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.