Petak, 18.08.2023.

13:40

Kerber, Haron i Neron, šta je sledeće? Srbijo, spremi se... VIDEO

Toplotni talasi Kerber, Haron i Neron nisu zaobišli Srbiju, ali nepodnošljivim temperaturama nije kraj i sprema nam se novi vreli talas.

Izvor: B92

Kerber, Haron i Neron, šta je sledeće? Srbijo, spremi se... VIDEO
EPA-EFE/ALI HAIDER

Šta nas očekuje u drugoj polovini avgusta kada su temperature u pitanju? A kakav će biti septembar? Na ova pitanja odgovorio je meteorolog Slobodan Sovilj za TV Prva.

"Ulazimo u najtopliji deo meseca, ali neće ovaj period biti topao kao jul, kada su bile znatno više temperature. Ono što možemo očekivati su maksimalne vrednosti do 33 stepena, do kraja vikenda, dok bi tokom sledeće nedelje dnevni maksimumi dostigli između 32 i 36 stepeni. Zbog toga će na snazi biti žuti i narandžasti meteo-alarm", rekao je Sovilj.

"Kada su padavine u pitanju danas i sutra će u zapadnoj polovini zemlje biti povremenih pljuskova sa grmljavinom, dok će na istoku i jugoistoku da se zadrži pretežno suvo vreme", najavio je meteolorog i dodao da će tokom sledeće sedmice biti suvo vreme, ali biće uslova za lokalne pljuskove samo u planinskim predelima. A kakvo nas vreme očekuje u septembru možete pogledati u video snimku u nastavku teksta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Podeli: