Kepiro je zver koju je trebalo javno obesiti

Izvor: Vesti-online.com, 19.Jul.2011, 05:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Kepiro je zver koju je trebalo javno obesiti''

Novosađanka Edita Gavanski, svedok zločina u Novosadskoj raciji ogorčena je oslobađajućom presudom Šandoru Kepiru i smatra da je odluka mađarskog suda skandalozna i sramotna, jer je, kako je istakla, Kepiro zver koju je trebalo javno obesiti.

''Presuda je toliko sramna da nemam reči. Ne samo Kepiro, nego i sve sudije koje su mu sudile treba da budu u zatvoru'''', rekla je za današnji ''Pres'' Edita Gavanski, jedna od preživelih Novosadske racije 1942. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Sećajući se strašnih događaja, Gavanski je navela da je videla kako su iz jedne kuće u Temerinskoj izveli ženu i njena četiri sina, da su ženu odvojili na jednu stranu, a sinove na drugu, i da su pred njihovim očima ženu ubili.

''To su zveri'', ponovila je Gavanski koja naglašava da je suđenje u Mađarskoj bilo ''farsa, luk i voda''.

Ona podseća da je pre suđenja rekla francuskim novinarima da bi Kepira trebalo javno obesiti, i dodaje da je naš čovek, on bi dosad stotinu puta bio u zatvoru.

Kepiro je optužen da je učestvovao u ubistvu više od 1.200 Srba, Jevreja i Roma u Novom Sadu, a da je lično kriv za smrt 35 civila.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.