Kažnjena: Zbog izjave o porodiljama 20 odsto od plate!

Izvor: Mondo, 02.Okt.2018, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kažnjena: Zbog izjave o porodiljama 20 odsto od plate!

Načelnica Odseka za poslove u oblasti populacione politike i finansijske podrške porodici pri Ministarstvu za rad Milena Antić Janić biće kažnjena odbijanjem 20 odsto od plate zbog izjave o poslodavcima i zapošljavanju žena.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, disciplinska komisija je pre pet dana završila disciplinski postupak i donela odluku da načelnica bude kažnjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jednokratnim odbijanjem 20 odsto od plate.

''Ministar Đorđević je naložio da načelnica bude kažnjena, ali se nije uplitao u rad komisije koja je u skladu sa zakonom, a na osnovu analize ranijeg učinka načelnice i samog događaja odlučila kako da je sankcioniše'', kažu u Ministarstvu.

Milena Antić Janić je u emisiji na RTS izjavila da ''nijedan poslodavac neće zaposliti ženu koja se danas zaposlila, a sledećeg dana zatrudnela''.

''Njemu je žena potrebna da radi. Zasnivate radni odnos da biste radili, a ne da sutra odete na bolovanje'', rekla je Antić Janićeva i tom izjavom izazvala burnu reakciju javnosti.

Ministar Zoran Đorđević je nakon toga najavio da će načelnica morati da snosi posledice zbog izgovorenih reči u emisiji.

Nekim porodiljama samo 900 dinara! Ima li rešenja?

Inače, ova izjava načelnice Antić je usledila kao objašnjenje novog Zakon o finansijskoj podršci porodicama s decom i niskih primanja na koje su se želile porodilje.

Izmeniće Zakon! Povraćaj novca za oštećene majke

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.