Kazna bivšem direktoru EDB-a tri puta manja!

Izvor: TvojPortal.com, 25.Jul.2011, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna bivšem direktoru EDB-a tri puta manja!

/vesti online/ Branislavu Uskokoviću (74), bivšem direktoru Elektrodistribucije Beograd, optuženom da je raznim malverzacijama oštetio državu za više od 24 miliona dinara, u beogradskom Višem sudu izrečena je nova prvostepena presuda od tri godine zatvora, što je tri puta manja kazna u odnosu na prethodnu.

Branislav Uskoković
 

Kako piše beogradski “Blic”, na tu novu prvostepenu presudu koje je izreklo tročlano veće na čijem čelu je bio sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Vladan Ivanković, žaliće se i odbrana i tužilaštvo Apelacionom sudu u Beogradu, koji će sada morati da donese konačnu odluku jer je ranija presuda od devet godina zatvora bila poništena.

Na snazi protiv Uskokovića i njegove porodice i dalje ostaju rešenja o privremeno oduzetoj imovini, a kako objašnjavaju naši sagovornici iz pravosuđa, nastavlja se i finansijska istraga jer se oni sumnjiče da su nezakonito stečenu imovinsku korist utrošili u kupovinu nekretnina.

Ukoliko Uskoković bude osuđen, bez obzira na visinu kazne, on i članovi njegove porodice ostaće trajno bez imovine za koju nemaju dokaze da su je zakonito stekli.Ostatak vesti pročitajte na linku

društvoSrbijabranislav uskokovicbivsi direktor EDB akazna tri puta manja

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.