Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2020, 15:24

Katedra UNESKO za bioetiku za Evropu traži pomoć međunarodnih organizacija zbog "medijskog linča"

Šef UNESKO katedre za bioetiku za Evropu, profesor Vojin Rakić, zatražio je pomoć Saveta za štampu i međunarodnih i domaćih organizacija za zaštitu ljudskih prava zbog "medijskog linča" u Srbiji.

Taj "linč", kako je napisao u pismu medijima, nad njim sprovode "režimski tabloid i predstavnici vlasti, uz zloupotrebu njegove maloletne dece, prava na privatnost i intimu".

"Umesto odgovora na pitanja koja je u javnim obraćanjima postavljala vlastima u Srbiji, UNESKO >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << katedra za bioetiku za Evropu dobila je naslovnicu u režimskom tabloidu", gde je njen šef okarakterisan kao "Đilasov psihopata", uz tekst koji "obiluje neistinama, posebno o najmlađim, maloletnim, članovima njegove porodice", navodi se u pismu.

Predstavnik UNESKO-a je, piše u pismu, predstavljen kao zločinac i prevarant, pošto je od predsednika Srbije tražio precizne podatke o broju zaraženih i umrlih od KOVIDA-19, objašnjenje zašto postoji više protivrečnih lista na kojima se ti podaci evidentiraju, kao podatke o o "kriminalu u centrima za socijalni rad o kojima se saznaje čak iz medija već duže vreme".

U istom broju tabloida i ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Srbije, Zoran Đorđević, izneo je mišljenje o šefu UNESKO katedre za Evropu, rekao da je "zloupotrebio položaj", te da mu se "gade oni koji zbog ličnog interesa blate svoju zemlju".

"Čitav ovaj orkestrirani napad na predstavnika UNESKO-a posledica je toga što su UNESKO katedra i njen šef dovodili u pitanje rezultate rada pomenutog ministra, premijerke i predsednika Srbije u oblasti zaštite stanovništva od KOVIDA-19, ne s namerom da navodno 'blate' Srbiju, već upravo da bi joj pomogli", piše u pismu.

Rakić upozorava na "brutalne metode zastrašivanja.., nedopustive u bilo kojoj civilizovanoj zemlji, pogotovo onoj koja, barem na rečima, teži evropskim vrednostima i demokratskom uređenju".

Pošto je Evropska Katedra za bioetiku organizacije UNESKO pozvala pre četiri dana predsednika Srbije Aleksandra Vučića da objasni protivrečne podatke o broju zaraženih i umrlih od KOVIDA-19 u ustanovama socijalne zaštite, kao i izveštaje o zlostavljanju dece i drugom kriminalu u centrima za socijalni rad, list "Informer" je u utorak na naslovnoj strani objavio tekst pod naslovom "Potpuno raskrinkan još jedan žuti prevarant! Đilasov psiho!"

U tom tekstu piše da su Vojinu Rakiću koji se "u tajkunskim medijima predstavlja kao 'naučnik i ekspert Uneska', zbog porodičnog nasilja oduzeta deca i zabranjeno mu je da prilazi bivšoj ženi".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.