Katar tvrdi: Izrael će večeras osloboditi palestinske zarobljenike

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 00:48

Katar tvrdi: Izrael će večeras osloboditi palestinske zarobljenike

Izrael će većeras osloboditi 30 palestinskih zatvorenika u zamenu za oslobađanje izraelskih talaca koje je pustio Hamas.

Ovo je večeras izjavio portparol Ministarstva spoljnih poslova Katara Madžid Al-Ansar.

On je precizirao da će iz izraelskih zatvora biti pušteno 16 palestinskih maloletnika i 14 žena, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelsk ilist je prethodno javio da je paestinski pokret Hamas predao Međunarodnom komitetu Crvenog krsta 14 talaca koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je držao u Pojasu Gaze, od kojih 10 Izraelaca i četiri državljana Tajlanda, javlja Tajms of Izrel.

Ranije dans Hamas je pustio dve dve rusko-izraelske državljanke, Jelenu Trupanovu i njenu majku Irenu Tati, kao gest prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, van sporazuma sa Izraelom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.