Katana na dnu prtljažnika automobila na Bajmoku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2022, 17:39

Katana na dnu prtljažnika automobila na Bajmoku

Carinici su juče u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Bajmok sprečili pokušaj krijumčarenja hladnog oružja: četiri noža, jedne sekirice i katane, tradicionalnog japanskog mača.

Navedeno hladno oružje pronađeno je detaljnom kontrolom prtljažnika automobila ''sitroen ksara'' kojim je sam putovao jedan bugarski državljanin.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio je odrično, ali je potom usledio detaljan pregled tokom koga su njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reči demantovane.

Naime, carinici su na dnu prtljažnika, ispod prtljaga, pronašli tekstilnu futrolu punu hladnog oružja za koje je putnik rekao da nije znao da treba da ga prijavi.

U futroli se našlo četiri noža (''Tanto'', ''Kandar'', ''Stenli'' itd.) sa sečivima dugim od 5 do 21 centimetara, sekirica ''Roson'', ali i jedna tradicionalna japanska katana čije sečivo je dugo čak 60 centimetara.

Uprava carina podseća putnike na obavezu prijavljivanja bilo koje vrste oružja koju nose sa sobom prilikom prelaska granice, kao i na to da fizička lica ne mogu unositi, iznositi ili tranzitirati kroz Republiku Srbiju sa oružjem, bez saglasnosti nadležnih organa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Carinici na Bajmoku zaplenili četiri noža, sekiricu i – katanu

Izvor: N1 televizija, 26.Jan.2022

Carinici su u saradnji sa policijom 25. januara 2022. godine na graničnom prelazu Bajmok sa Mađarskom sprečili pokušaj krijumčarenja hladnog oružja: četiri noža, jedne sekirice i katane, tradicionalnog japanskog mača.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.