26. januar  2022. 16.30  | Izvor: RTV

Katana na dnu prtljažnika automobila na Bajmoku

BAJMOK -

Carinici su juče u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Bajmok sprečili pokušaj krijumčarenja hladnog oružja: četiri noža, jedne sekirice i katane, tradicionalnog japanskog mača.

Navedeno hladno oružje pronađeno je detaljnom kontrolom prtljažnika automobila ''sitroen ksara'' kojim je sam putovao jedan bugarski državljanin.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, odgovorio je odrično, ali je potom usledio detaljan pregled tokom koga su njegove reči demantovane.

Naime, carinici su na dnu prtljažnika, ispod prtljaga, pronašli tekstilnu futrolu punu hladnog oružja za koje je putnik rekao da nije znao da treba da ga prijavi.

U futroli se našlo četiri noža (''Tanto'', ''Kandar'', ''Stenli'' itd.) sa sečivima dugim od 5 do 21 centimetara, sekirica ''Roson'', ali i jedna tradicionalna japanska katana čije sečivo je dugo čak 60 centimetara.

Uprava carina podseća putnike na obavezu prijavljivanja bilo koje vrste oružja koju nose sa sobom prilikom prelaska granice, kao i na to da fizička lica ne mogu unositi, iznositi ili tranzitirati kroz Republiku Srbiju sa oružjem, bez saglasnosti nadležnih organa.

Broj komentara: 1

Sladjana  26. 01. 2022. | 20:40
Ima li snimka sa naplatne rampe,kada je poginulaStanika Gligorijevic