Katalonija: Sud suspendovao odluku o odlaganju izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 16:12

Katalonija: Sud suspendovao odluku o odlaganju izbora

Najviši sud u Kataloniji suspendovao je danas odluku regionalne vlade o odlaganju za maj parlamentarnih izbora koji treba da budu održani u februaru.

Katalonska vlada, predvođena strankama koje se bore za nezavisnost te španske pokrajine, pokušala je da pomeri izbore za 30. maj sa 14. februara navodeći kao razlog porast broja slučajeva korona virusa, preneo je Rojters.

Protivnici odluke tvrde da je promena datuma kršenje zakona.

Neke ankete pokazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je regionalni ogranak Socijalista premijera Pedra Sančeza na putu da postane najveća stranka u Kataloniji ako izbori budu održani sledećeg meseca, dok bi odlaganje moglo da pruži katalonskim separatistima više vremena da ga sustignu.

S obzirom da konačna odluka još nije doneta, sud je izdao preventivnu zabranu kojom se obustavlja promena datuma, a regionalna vlada može da se žali na odluku do četvrtka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.