Karpenter odgovorio Lavrovu: Niko ne želi da sluša laži, dezinformacije i propagandu

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 23:56

Karpenter odgovorio Lavrovu: Niko ne želi da sluša laži, dezinformacije i propagandu

Američki diplomata Majkl Karpenter odgovorio je na današnje ponovljene optužbe šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da je Zapad odgovoran za propast OEBS-a.

On ja na prozivku da su zapadne diplomate kukavice, rekao da niko ne želi da sluša laži, dezinformacije i propagandu ruskog ministra, te ponovio da je Rusija agresor.

"Niko ne želi da sedi za stolom sa Lavrovom i sluša laži, dezinformacije i propagandu. Ne sedeti za tim stolom, po mom mišljenju, je čin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji ima više smisla ako ste neko ko ne želi da učestvuje u mazohizmu“, rekao je Karpenter, koji je zajedno sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O'Brajanom učestvuje na 30. samitu ministara spoljnih poslova zemalja članica OEBS-a u Skoplju.

Karpenter je rekao i da je ministarski samit u Skoplju pokazao da Moskva ostaje izolovana i da će OEBS nastaviti da funkcioniše, što je pobeda za sve zemlje članice.

Američki diplomata je rekako da to pokazuje postignuti konsenzus da Malta preuzme predsedavanje Organizacijom od Severne Makedonije za 2024. godinu, kao i produženje mandata za devet meseci aktuelnim funkcionerima na četiri glavna mesta u OEBS-u, preneli su skopski mediji.

Karpetner je ponovio da je Rusija agresor u Ukrajini i da će morati da snosi odgovornost, jer se ponaša, kako je naveo, brutalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bugarska ministarka nije htela za isti sto s Lavrovom

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Dec.2023, 15:51

Ministarka spoljnih poslova Bugarske Marija Gabrijel je izjavila da je ovonedeljni Ministarski savet OEBS-a u Skoplju napustila pre dolaska šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova jer "ne može da bude za istim stolom s ljudima koji imaju antibugarske i antievropske nastupe".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.