Karadžićev advokat: Šaljem žalbu poštom u petak u 19 i 55!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžićev advokat: Šaljem žalbu poštom u petak u 19 i 55!

BEOGRAD - Advokat Radovana Karadžića Svetozar Vujačić izjavio je da će Tužilaštvu za ratne zločine žalbu na rešenje o ispunjenosti uslova za isručenje njegovog klijenta poslati poslednjeg dana zakonskog roka, u petak u 19.55 iz pošte, "jer želi da prolongira izručenje Hagu". On nije isključio mogućnost da Karadžić bude isporučen sudu u Hagu za vikend.

Vujačić je ocenio da će žalba sigurno biti odbijena, ali je naveo da će je podneti neposredno pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istek roka kako bi dobio na vremenu i pokušao da omogući supruzi, ćerki i sinu Radovana Karadžića da dođu u Beograd da ga posete.

On je rekao da odobrenje o napuštanju Sarajeva Karadžićevoj porodici još nije dobijeno, ali je dodao da je dobio obećanje od mnogih, pa i od premijera Republike Srpske Milorada Dodika da će to biti dozvoljeno.

Portparolka Kancelarije visokog predstavnika Miroslava Lajčaka je rekla da Lajčak obavlja konsultacije s domaćim i međunarodnim faktorima u vezi vraćanja ličnih dokumenata porodici Radovana Karadžića.

Vujačić je kazao da je Karadžić na sopstevni zahtev obrijan i ošišan i da izgleda isto kao i pre 13 godina, kao i da je u izvanrednom psihičkom stanju. On je naveo da se Karadžić ne žali na postupnje istražnog sudije i čuvara u Specijalnom sudu prema njemu, "čak je zadovoljan" pošto mu "izlaze u susret".

.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.