Kapetan Dragan je osuđen na 15 godina, a zapravo je SLOBODAN! Evo kako je to moguće

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2017, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kapetan Dragan je osuđen na 15 godina, a zapravo je SLOBODAN! Evo kako je to moguće

Suđenje završeno

Presuda Draganu Vasiljkoviću, poznatom i kao kapetan Dragan, izrečena je danas u 13.30 u Županijskom sudu u Splitu. Sud je Kapetana Dragana proglasio krivim i izrekao mu presudu od 15 godina zatvora.

Završilo se SUĐENJE VEKA u Hrvatskoj: Kapetan Dragan osuđen na 15 godina zatvora

Kapetan Dragan mogao bi da se nađe na slobodi iz razloga što je do sada proveo 12 godina u pritvoru u Australiji, a potom nakon izručenja Hrvatskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u njihovom pritvoru još tri godine, jer se kazna zatvora koja mu je izrečena presudom poklapa sa godinama provedenim u pritvoru.

Advokat Toma Fila u razgovoru za portal SrbijaDanas.com kaže da će sada verovatno biti uložena žalba, pa će po okonačanju te procedure, Kapetan Dragan moći da ide svojoj kući.

- Taj proces je montiran. U to je umešana bivša ministarka pravde Repubike Hrvatske koja je sve namestila, a ova presuda je sad pranje njihovog politički instruiranog pravosuđa - rekao je Fila.

Naš sagovornik dodaje i da je potpuno siguran u nevinost Dragana Vasiljevića, budući da ga i lično poznaje.

- Budite sigurni da taj čovek nije ništa uradio - dodao je Toma Fila.

Podsetimo, Vasiljković je optužen za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima, a prošle nedelje je u svojoj odbrani negirao krivicu. On je tvrdio, između ostalog, da je žrtva montiranog političkog procesa i da mu je oduzeto 12 godina života. Toliko je, naime, trebalo Australiji da odluči o njegovu izručenju Hrvatskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.