“Kao da sam znao šta je sve želela”: Čovek pronašao dnevnik svoje supruge godinama nakon što je obolela od Alchajmera (FOTO)

Izvor: S media, 03.Sep.2012, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Kao da sam znao šta je sve želela”: Čovek pronašao dnevnik svoje supruge godinama nakon što je obolela od Alchajmera (FOTO)

Stivu Borizuku (47) pao je kamen sa srca kada je otkrio da je, i ne znajući, ispunio svaku želju svoje supruge koja je u 39. godini obolela od Alchajmera. Stivova supruga Mišel imala je samo 28 godina kada su joj rekli da nosi gen njenog oca, koji je od Alchajmera umro u 46. godini.

Nakon što joj je dijagnostikovana bolest, Mišel je počela da vodi dnevnik u kom je detaljno opisala šta sve još treba da učini i kako bi volela da se njena porodica ophodi prema njoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tokom bolesti.

Napisala je detaljne instrukcije kako ona i njena porodica treba da se nose sa tom opakom bolešću, kao i želju da ostane u svom domu dokle god je to moguće.

Mišel je prvo zaboravila da vozi, da prelazi ulicu, zaboravila je put do svoje kuće, šta je gde spustila, na kraju nije uspela da prepozna svoje najmilije.

Stiv je pronašao dnevnik u trenutku kada je razmišljao da li da suprugu prebaci u dom, jer zbog bolesti koja je previše napredovala, nije mogao više sam da se stara o njoj. Laknulo mu je kada je shvatio da je ispunio sve što je ona još želela da uradi u životu.

Kako je bolest napredovala, Mišel je postala agresivna i više nije prepoznavala ni svog supruga. Stiv, koji je neprestano brinuo o njoj četiri godine, morao je da je smesti u dom gde će je medicinsko osoblje nadgledati 24 časa.

“Želela bih da slikam, idem u šetnju. Da budem kod kuće dokle god to bolest dozvoljava, a kasnije bih volela da me smeste u bolnicu”, piše u dnevniku.

Mišel je zapisivala tehnike kako da natera sebe da se seti šta je kome rekla i šta je gde ostavila, ne bi li bar malo pobedila opaki Alchajmer.

“Mišel sam izgubio još pre tri godine. Teško je gledati nekoga koga volite kako vam kopni pred očima. Dom je bio poslednja opcija, i Mišel je u domu samo zbog toga što ja više ne mogu adekvatno da se staram o njoj. Nisam ni znao da je zapisivala svoje želje, misli, nisam imao pojma”, rekao je Stiv.

(Daily Mail)

Foto: Daily Mail

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.