Kameron zgrožen scenama sa meča u Kruševcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2012, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron zgrožen scenama sa meča u Kruševcu

BEOGRAD, LONDON -

Britanski premijer Dejvid Kameron je "zgrožen" scenama sa meča mladih fudbalskih reprezentacija Engleske i Srbije u Kruševcu i traži da UEFA uvede "oštre sankcije", ukoliko se uspostavi da je tačno da je reč o rasizmu," javio je Bi-Bi-Si.

Bivši engleski fudbaler Pol Ins rekao je da bi mladoj reprezentaciji Srbije treba zabraniti da se takmiči u predstojećih pet kvalifikacionih ciklusa za Evropsko prvenstvo.

Engleska, za koju je nastupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Insov sin Tom, eliminisala je Srbiju u baražu sa ukupnih 2:0, pošto je u revanšu u Kruševcu pobedila sa 1:0.

Britanski ministar sporta traži od UEFA kaznu za Srbiju

Ministar sporta u britanskoj Vladi Hju Robertson zatražio je danas od Evropske fudbalske unije (UEFA) da sankcioniše Srbiju zbog uvreda na rasnoj osnovi tokom meča mladih reprezentacja u Kruševcu.

"Scene na terenu i van njega tokom utakmice bile su sramotne. Pisao sam predsedniku UEFA Mišelu Platiniju i zahtevao da se odmah sprovede istraga o tom incidentu", rekao je Robertson.

On je naglasio da je rasizam u bilo kom obliku neprihvatljiv.

"Očekujemo da UEFA oštro kazni sve one koji su krivi za rasizam", kaže se u saopštenju britanskog ministra sporta.

Po završetku vanš utakmice došlo je do sukoba igrača i članova stručnih štabova obe ekipe, koji se nastavio i u tunelu stadiona.

"Da je do mene, Srbija bi bila izbačena sa sledećih pet turnira. Sramota je da se vide ovakve scene. Kada vam je sin tamo, to je zabrinjavajuće. Predsednik FIFA Sep Blater i UEFA Mišel Platini moraju da pogledaju ovo. Ovakve stvari ne želimo da vidimo u fudbalu, to nas vraća u mračno doba", istakao je Ins za ESPN.

Selektor Engleske Stjuart Pirs rekao je da su oni uložili žalbu kod Evropske fudbalske unije zbog rasizma jer su, kako je kazao, "navijači vređali fudbalera Denija Rouza".

Rouz: Gađali su me kamenjem, Srbija mora da bude kažnjena

Fudbaler reprezentacije Engleske za igrače do 21 godine Deni Rouz kazao je da su ga srpski navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi pre nego što je utakmica počela, kao i da je sa dva kamena pogođen u glavu.

Kako je danas preneo danas britanski Skaj sport (Sky sports), on je rekao da je zbog toga bio "ljut i nije mogao da se koncentriše na utakmicu".

"Počelo je (vređanje) tokom zagrevanja. Rekao sam (pomoćnom treneru Stivu) Vrigliju šta se događa, a on mi je kazao da pokušam da prevaziđem to i da će se time baviti posle meča", rekao je Rouz.

"Čuli su se majmunski krici svaki put kada bih prišao aut-liniji, a u drugom poluvremenu su me dva kamena pogodila u glavu kada sam hteo da izvedem aut. Posle toga nisam više bio koncentrisan na meč. Bio sam ljut i pravio sam greške", dodao je bek mlade reprezentacije Engleske.



Pirs: Savo Milošević nam se izvinio u svlačionici

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Engleske Stjuart Pirs kazao je da je direktor svih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) Savo Milošević došao u svlačionicu Engleza posle utakmice i izvinio se za incidente.

Pirs je sinoć rekao da je publika na stadionu u Kruševcu na rasnoj osnovi vređala njegovog fudbalera Denija Rouza.

"Mislim da je bio jedan ili dva rasistička incidenta koji su došli sa tribina i oni su prijavljeni Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA). To je sada u njihovim rukama, znaće šta će da urade sa tim", rekao je Pirs za ESPN posle utakmice u Kruševcu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Britanski državni vrh traži sankcije zbog skandala u Kruševcu

Izvor: Politika, 17.Okt.2012

Britanski premijer Dejvid Kameron je „zgrožen” scenama sa meča mladih fudbalskih reprezentacija Engleske i Srbije u Kruševcu, i traži da UEFA uvede „oštre sankcije” ukoliko se uspostavi da je tačno da je reč o rasizmu,„ javio je Bi-Bi-Si...Utakmicu na kojoj reprezentacija Srbije nije...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.