Kalanović: Izgradnja regionalnih puteva prioritet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2012, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanović: Izgradnja regionalnih puteva prioritet

BEOGRAD -

Iduće godine počeće realizacija regionalnih projekata u putnoj infrastrukturi, a budžet za te namene neće biti manji nego prethodni, ali će biti drugačije raspoređen, najavila je danas ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović.

Završetak autoputa Kragujevac-Batočina, koji je neophodan za razvoj Šumadije kao automobilskog centra Balkana, do kraja 2013. biće glavni prioritet, rekla je Kalanović na konferenciji "Finansiranje infrastrukture >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na lokalnom nivou - mogućnosti i izazovi".

Kao drugi prioritet ministarka je navela početak izgradnje regionalnog autoputa na proleće 2013. koji će povezati Koridor 10 i Koridor 11.

Na taj način će se, prema rečima Kalanović, povezati sedam opština sa oko 500.000 stanovnika, među kojima su Kruševac, Kraljevo i Čačak.

"Plan je da taj autoput bude završen za četiri godine, imamo predviđena sredstva, u procesu pregovora smo sa kineskom firmom o uslovima finansiranja i realizacije", kazala je Kalanović.

Ona je precizirala da je u planu i izgradnja regionalnog autoputa koji bi Novi Sad povezao sa Šapcom i Loznicom do Republike Srpske, početkom 2013. i vezivanjem Svrljiga sa Jabučkim Ravništem kroz istočnu Srbiju.

U planu je, osim toga, rekonstrukcija regionalnog puta Novi Pazar-Sjenica-Aljinovići prema Pešteru i izgradnja 10 kilometara novog puta u tom regionu.

Kalanović je rekla da se u mandatu ove vlade planira završetak Koridora 10 i jednog dela Koridora 11 od Obrenovca do Čačka, a možda i od Beograda do Čačka.

Ona je naglasila da je infrastruktura neophodan preduslov ekonomskog razvoja i znači investicije, podizanje konkurentnosti proizvodnje, osnivanje malih i srednjih preduzeća i zaustavljanje migracija.

Ministarka je napomenula da je dve trećine investicija smešteno duž Koridora 10, što nije slučajno.

Kalanović je napomenula da je Ministarstvo regionalnog razvoja iskreni partner lokalnim samoupravama i da želi da zajedno rešavaju probleme, kao i da bude karika između centralne i lokalne vlasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preispitati odluku o tome ko održava puteve

Izvor: Beta, 16.Okt.2012

BEOGRAD, 16. oktobra 2012. (Beta) - Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović najavila je u utorak da će predložiti da se preispita odluka da 6.082 kilometara puteva u Srbiji predje u nad..

Nastavak na Beta...

KALANOVIĆ: Izgradnja regionalnih puteva prioritet u 2013.

Izvor: Gradnja-Online.com, 17.Okt.2012, 11:19

Iduće godine počeće realizacija regionalnih projekata u putnoj infrastrukturi, a budžet za te namene neće biti manji nego prethodni, ali će biti drugačije raspoređen, najavila je danas ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović.Završetak autoputa Kragujevac-Batočina,...

Nastavak na Gradnja-Online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.