Kakvo nas vreme očekuje? Kalendar čini svoje VIDEO

Izvor: B92, 11.Mar.2021, 00:57

Kakvo nas vreme očekuje? "Kalendar čini svoje" VIDEO

U četvrtak ujutru mraz i uglavnom sunčano tokom dana uz porast dnevne temperature.

Nešto više oblaka biće samo ujutru na jugu Srbije, a popodne umerena oblačnost na severu Vojvodine.

Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -8°C do -1°C, a maksimalna od 4°C na jugu do 11°C na severozapadu Srbije.

U Beogradu se ujutru očekuje slab mraz, a tokom dana sunčano i malo toplije nego danas - oko 10°C. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U petak još malo toplije – do 13 stepeni, ali sa mogućom slabom kišom na severu Srbije.

U subotu prolazna kiša u većini krajeva uz razvedravanje popodne na severu.

U nedelju toplije sa sunčanim periodima, popodne sa kišom na severu, a u ponedeljak hladnije, kiša u svim krajevima i sneg na planinama.

"Kalendar čini svoje - to znači kako odmiče datum u martu biće i sve toplije. Normalno, biće uvek kratkotrajnih zahlađenja, normalno u planinama sa snegom još uvek do kraja marta, ali ako mislite na neke temperature preko 20 stepeni, to bi bilo tek krajem marta i u aprilu. Košave neće biti, ona je završila sezonu", zaključuje meteorolog Nedeljko Todorović.

Opširnije u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.