Kako žive žene na selu

Izvor: RTS, 15.Okt.2018, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako žive žene na selu

Danas je i Svetski dan seoskih žena. Naša ekipa bila je u Vinči kod Topole, u modernim domaćinstvima u kojima obrazovane žene rade u firmama i bave se poljoprivredom.
Nataša Radovanović je rođena i odrasla u Vinči u porodici voćara. Studirala je u Beogradu, ali se vratila u svoje selo, u kojem danas žive i njena deca Katarina i Stefan.

Nataša radi i u poljoprivrednoj apoteci u Topoli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i sa suprugom i decom obradjuje 10 hektara pod voćem.
I Ljiljana Kačarević, majka četvoro dece, hemičar i farmaceutski tehničar po struci, odlučila je da sa porodicom živi u Vinči.
Nema puno razlike između života u gradu i na selu, jedino ne idu na odmor, dok su drugi na moru Radovanoviću su u voćnjaku.


Protekla godina bila je teška za voćare u Vinči, grad je uništio i rod u zasade voća.
Ovogodišnji rod je otpisan, kilogram jabuke u otkupu je tri dinara. Vinčanke se ne predaju, biće za rakiju, sok, zimnicu, očuvaće zasade, pa sledeće godine ispočetka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.