Kako su došli do hrvatskih pasoša?

Izvor: B92, 16.Feb.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su došli do hrvatskih pasoša?

Zagreb -- Hapšenje Luke Bojovića i njegovih saradnika zainteresovalo je i javnost u Hrvatskoj, gde se prate saznanja da su kod njih pronađeni hrvatski pasoši.

Hrvatska policija sada najavljuje skoro hapšenje odgovornih za izdavanje hrvatskih pasoša srpskim kriminalcima jer su ih, osim Luke Bojovića, imali i Vesko Vukotić, Darko Šarić, Sretko Kalinić i mnogi drugi.

Jutarnji list piše da je sada bitno utvrditi da li su Zemunci uhapšeni u Španiji svoj lažni identitet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imali u originalnim ili krivotvorenim pasošima. Autor teksta Dušan Miljuš kaže za B92 da je na policiji velika odgovornost.

"Do sada je bilo 495 takvih putovnica i za pomaganje u tom nezakonitom poslu prijavljeno je i 25 policijskih službenika. Naravno da to baca loše svetlo na policiju, ali je činjenica i da policija otkriva mangupe u svojim redovima,” kaže za B92 Dušan Miljuš, novinar Jutarnjeg lista iz Zagreba.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Hrvatski pasoši za srpske kriminalce

Izvor: Politika, 16.Feb.2012

Luka Bojović osim litvanskog pasoša, na ime Tomas Dragin, imao je i hrvatski pasoš, pišu hrvatski mediji..Bojović i njegova trojka – Petrić, Milisavljević i Mijanović – imali su hrvatske putne isprave na imena Damir Ignjatović, Goran Ljubišić i Marijan Barišić, pišu hrvatski mediji...U...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.