Kairo: Uređaj za snimanje glasa iz kokpita oštećen

Izvor: B92, 05.Nov.2015, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kairo: Uređaj za snimanje glasa iz kokpita oštećen

Egipatske vlasti potvrdile su da je uređaj za snimanje glasa iz kokpita ruskog aviona koji se srušio na poluostrvo Sinaj oštećen.

Egipatsko Ministarstvo avijacije saopštilo je da je uređaj za snimanje glasa u kokpitu aviona delimično oštećen i da je potrebno mnogo rada kako bi se iz njega izvukli podaci.

Rusija je takođe objavila da je uređaj za snimanje iz aviona pretrpeo "ozbiljna oštećenja".

Egipatski zvaničnici nisu bili dostupni za komentar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o proceni britanske vlade da je avion mogao biti oboren eksplozijom bombe. Velika Britanija iz opreza je obustavila sve letove na Sinajsko poluostrvo.

Predsednik Abdel Fatah el-Sisi koji je danas doputovao u London u ranije zakazanu posetu, rekao je da je bezbednosna situacija na poluostrvu Sinaj "pod kontrolom".

On je ranije rekao da će za utvrđivanje uzroka pada aviona možda biti potrebni meseci i da do tada ne bi trebalo nagađati o tome.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.