Kadri Veselji reizabran za predsednika vladajuće DPK

Izvor: RTS, 16.Jun.2019, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadri Veselji reizabran za predsednika vladajuće DPK

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji ponovo je izabran za predsednika vladajuće Demokratske partije Kosova, druge po broju poslanika u parlamentu.
Na izbornoj skupštini stranke u Prištini, Veselji je bio jedini kandidat za predsednika. Izabran je bez ijednog glasa protiv i bez uzdržanih.

Preko statusa na društvenim mrežama, Veselji se zahvalio svim delegatima Devete konvencije i rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je ovo velika čast za njega, ali i odgovornost pred njima i svakim građaninom.
"Izražavam svoju zahvalnost hiljadama građana koji su učestvovali širom Kosova u veoma uzornom i demokratskom izbornom procesu. Radiću sa svima da Kosovo, u novoj deceniji, nema dileme za pravac kojim ide, već jasnu odgovornost i viziju".
"Radiću na tome da bude ostvaren amanet onih koji su dali sve za slobodu i državu, da ostvare snove o novim generacijama", naveo je Veselji.
Veselji je prvi put izabran za predsednika DPK u maju 2016. Godine. I tada je bio jedini kandidat. Mesto predsednika prethodno je napustio sadašnji kosovski predsednik Hašim Tači.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kadri Veselji reizabran za predsednika Demokratske partije Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2019

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji ponovo je na izbornoj skupštini stranke u Prištini izabran za predsednika vladajuće Demokratske partije Kosova. Preko statusa na društvenim mrežama, Veselji se zahvalio svim delegatima i rekao da je ovo velika čast za njega, ali i odgovornost pred njima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.