Kada su mu doneli sporazum, Ivanov je samo ustao i otišao

Izvor: B92, 13.Jun.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada su mu doneli sporazum, Ivanov je samo ustao i otišao

Skoplje -- Predsednik Makedonije nakon samo dva minuta prekinuo sastanak sa Zaevom i Dimitrovom, koji je trebalo da ga informišu o sporazumu o imenu Makedonije.

Kabinet predsednik Makedonije Đorđa Ivanova je saopštio da je Ivanov nakon dva minuta ustao i napustio sastanak bez želje da sazna više o sadržaju tog sporazuma. Najavljeno je da će se Ivanov danas obratiti javnosti.

"Predsednik Republike Makedonije Đorđe Ivanov primio je danas premijera Vlade Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Makedonije Zorana Zaeva i ministra spoljnih poslova Republike Makedonije Nikolu Dimitrova. Obaveštavamo da je sastanak trajao dva minuta. Predsednik Ivanov danas će se obratiti makedonskom narodu i građanima Republike Makedonije", stoji u kratkoj izjavi predsedničke kancelarije.

Ivanov se, inače, sve vreme protivio načinu na koji je postignut dogovor sa Grčkom. On, naime, smatra da novo ime Makedonije treba da bude u okviru aktuelnog Ustava te bivše jugoslovenske republike.

Usmeno dogovoreni sporazum o tome da će novo ime biti "Republika Severna Makedinija", koji su nakon više meseci pregovora konačno uspeli da postignu Cipras i Zaev, smatra se istorijskim, a dogovor su pozdravili i najviši zvaničnici EU i SAD.

Za makedonsku opoziciju i predsednika Ivanova to ime je neprihvatljivo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

USTAO I OTIŠAO: Ivanov posle samo 2 minuta prekinuo sastanak sa Zaevim o novom imenu Makedonije!

Izvor: Kurir, 13.Jun.2018

SKOPLJE - Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov je posle samo dva minuta prekinuo sastanak sa premijerom Zoranom Zaevom i ministrom spoljnih poslova Nikolom Dimitrovom, koji je trebalo da ga informišu o sporazumu dogovorenom sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom o novom imenu Makedonije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.