Kacin: Nije evropski od Nikolića praviti satanu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2012, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Nije evropski od Nikolića praviti satanu

Potpredsednik delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin izjavio je u ponedeljak da je Srbiji potrebna stabilna, operativna i jaka vlada, koja će moći što pre da krene u pregovore s Evropskom komisijom.

Kacin je novinarima u Privrednoj komori Beograda rekao da se Evropska unija ne meša u to ko će biti na čelu Vlade jer je to "stvar Srbije", ukazavši da je satanizacija novoizabranog predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji još nije položio zakletvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << neevopska i kontraproduktivna.

"Kao što smo mi (EU) prihvatli demokratski rezultat izbora, bio bi red da to naprave i druge političke elite i da u svom odnosu prema drugima pokažu koliko je njihovo ponašanje proevropsko", rekao je Kacin.

On je ocenio da je dobro što su ekstremne stranke ostale van parlamenta Srbije i da su u njemu ostale one stranke koje su u velikoj većini proevropske, "što je dobra polazna osnova za Srbiju i njenu vladu i za skoriji datum pregovora za ulazak u EU".

Kacin je istako da postoje različite opcije o sastavu buduće valde i o premijeru i da su građani Srbije na izborima odlučili koje političke partije mogu o tome da pregovaraju.

"Na političkim elitama je da stvore koaliciju koja je operativna i koja omogućava jaku vladu", istakao je Kacin.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.