KV: Navijaju i snimaju dok jedan učenik tuče drugog VIDEO

Izvor: B92, 27.Dec.2018, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KV: Navijaju i snimaju dok jedan učenik tuče drugog VIDEO

Snimak vršnjačkog nasilja koje se desilo u Domu učenika srednje tehničke škole u Kraljevu pojavio se na društvenim mrežama i pokazao brutalnost među decom.

Snimak je nastao u sobi Doma učenika i na njemu se vidi kako jedan tinejdžer maltretira i udara vršnjaka, dok nekoliko dečaka navija i sve to snima mobilnim telefonom.

"Ubiće te ko konja, udaviće te na krevetu, bolje ustani", čuje se na snimku dok nasilnik udara dečaka nižeg od sebe.

"Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se umorio što ga bio. Je l' ga tuko nekada ovako?", čuju se dalji komentari "navijača".

Na snimku se vidi kako manji dečak moli da nasilnik prestane da ga udara i briše majicom krv.

Upravnik Doma učenika Stevo Novaković kaže da su u sredu saznali šta se dogodilo i da se danas pojavio snimak na društvenim mrežama.

Obavestili su policiju i u pratnji psihologa nasilnik i žrtva, ali i dečaci koji su navijali, odvedeni su danas u MUP da daju izjavu.

"Očekujem povratnu informaciju iz policije. Dečak nikada nije prijavljivao nasilje. Nikada se nije požalio meni, a ni vaspitačima da postoji problem. Obavešteni su roditelji oba dečaka i očekujemo da i oni pristignu", rekao je Novaković za Tanjug.

Dodaje da je kratko razgovarao sa dečakom koji je tučen i da mu je rekao da je "to bila šala". I nasilnik i žrtva imaju po 16 godina, učenici su drugog razreda Srednje šumarske škole u Kraljevu. U domu su u istoj sobi.

Novaković dodaje da u domu 24 sata dežuraju vaspitači, a da imaju i fizičko-tehničko obezbeđenje koje pokriva period od 16 sati do 23 sata uveče.

U Ministarstvu prosvete kažu da su upoznati sa slučajem vršnjačkog nasilja u Domu učenika u Kraljevu i da se poput ostalih sličnih situacija i u ovoj "drže propisa i procedura" vodeći računa prvenstveno o deci.

"Stupili smo u kontakt sa nadležnima, sa Školskom upravom Kraljevo i direktorom Doma učenika koji preduzimaju korake u okviru svojih ingerencija. Javnost će biti obaveštena o preduzetim koracima kada budemo imali kompletnu sliku o događaju", navode u ministarstvu.

Dodaju da ukoliko se ustanovi odgovornost učenika, jedna od mera može da bude isključenje iz doma i pokretanje prekršajnog postupka prema roditeljima, što je propisano Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

"Škole koju pohađaju učenici koji su učestvovali u nasillu ili su ga posmatrali, preduzeće mere protiv tih učenika u okviru svojih ingerencija", navode u ministarstvu.

Ukoliko se na osnovu izveštaja ustanovi propust u radu vaspitača i uprave doma, odnosno da su imali saznanje o nasilju, a nisu ništa preduzeli, i prema njima će biti preduzete odgovarajuće mere.

"Molimo medije da u izveštavanju povedu računa da ne iznose informacije koje mogu da štete deci i njihovoj bezbednosti, poput objavljivanja imena i fotografija", apeluju iz ministarstva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jezivi snimak vršnjačkog nasilja iz Kraljeva! VIDEO

Izvor: Mondo, 27.Dec.2018

Poražavajuće za roditelje, vaspitače i celo društvo..Dok učenik tuče i maltretira manjeg od sebe, ostali navijaju!..Foto: Tanjug/screenshot..Snimak vršnjačkog nasilja koje se desilo u Domu učenika srednje tehničke škole u Kraljevu pojavio se na društvenim mrežama i još jednom pokazao brutalnost...

Nastavak na Mondo...

"POKUŠALI SU DA ZATAŠKAJU NASILJE" Razredna pretučenog dečaka u Kraljevu, razotkrila sav UŽAS koji njen đak proživljava DUŽE VREME

Izvor: Blic, 27.Dec.2018

Snimak brutalnog nasilja u Domu učenika srednjih škola u Kraljevu do kog je "Blic" došao, zaprepastio je javnost. I nasilnik i žrtva imaju po 16 godina, učenici su drugog razreda Srednje šumarske škole u Kraljevu, a u domu su smešteni u istoj sobi.

Nastavak na Blic...

Iživljavao se na dečaku, a ostali đaci sve snimali (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 27.Dec.2018

Na internetu osvanuo snimak brutalnog vršnjačkog nasilja u Domu učenika srednjih škola. Direktor Šumarske škole, koju pohađaju akteri incidenta, kaže da je obaveštena policija SNIMAK vršnjačkog nasilja i brutalno maltretiranje jednog srednjoškolca u Domu učenika srednjih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.